Μαθήματα ιππασίας

Ο Αττικός Όμιλος Ιππασίας διαθέτει οργανωμένη σχολή ιππασίας με ικανό αριθμό αλόγων, διαφόρων μεγεθών, κατάλληλα για παιδιά και για ενήλικες. Οι τελείως αρχάριοι αρχίζουν μαθήματα σε συρραγωγέα και σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο τους προάγονται σε μαθήματα κατ’ ιδίαν ή σε ανάλογη ομάδα.

Διδάσκονται τη βασική ιππασία και σταδιακά εξασκούνται σε υπερπήδηση εμποδίων και στην ιππική δεξιοτεχνία. Παράλληλα διδάσκονται τις βασικές αρχές ιπποκομίας και σελώματος του αλόγου.

Όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε αθλητική ιππασία εξασκούνται σε πιο προχωρημένες ασκήσεις και παράλληλα διδάσκονται θεωρία για την απόκτηση της «άδειας ικανότητος αθλητή» στην υπερπήδηση εμποδίων και στην ιππική δεξιοτεχνία, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος σε επίσημους αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Υπεύθυνος της σχολής του Αττικού Ομίλου Ιππασίας είναι ο κος. Valeriy Starchenko ( τηλ 6947835058).

σχολη

Δάσκαλος των μαθητών της Σχολής είναι ο κος. Μάριος Αγγελάκης (Τηλ 6936626429 και 6973206033).

Οι ενήλικες και τα παιδιά άνω των 8 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τις Ιππικής Ακαδημίας, διάρκειας μίας ώρας το καθένα.

Παράλληλα με τα μαθήματα ιππασίας, οι πιο προχωρημένοι μαθητές μπορούν να βγούν βόλτα με τα άλογα εξω απο τις εγκαταστάσεις μας στην φύση, αφου η τοποθεσία του ομίλου ευνοεί τις βόλτες στο ύπαιθρο.

Ανάλογα με την εξέλιξη τους οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας εάν επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για την απόκτηση Άδειας Ικανότητας Αθλητού.

 

Altani Marilia

Για τα πρώτα μαθήματα παρέχεται κράνος από την σχολή. Οι μαθητές πρέπει να φορούν στενό παντελόνι και μπότες ή μποτάκια δερμάτινα με μικρό τακούνι. Φυσικά είναι καλύτερα να προμηθευτούν κανονικά ρούχα ιππασίας (κιλότα, μπότες, καπέλο, γάντια) όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν περαιτέρω με το άθλημα της ιππασίας.

 

 

μάθημα Αλτανη 1  μάθημα 3  Μπερδελη  μάθημα Αλτανη 2