Μαθήματα ιππασίας

Ο Αττικός Όμιλος Ιππασίας διαθέτει οργανωμένη σχολή ιππασίας με ικανό αριθμό αλόγων, διαφόρων μεγεθών, κατάλληλα για παιδιά και για ενήλικες. Οι τελείως αρχάριοι αρχίζουν μαθήματα σε συρραγωγέα και σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο τους προάγονται σε μαθήματα κατ’ ιδίαν ή σε ανάλογη ομάδα.

Διδάσκονται τη βασική ιππασία και σταδιακά εξασκούνται σε υπερπήδηση εμποδίων και στην ιππική δεξιοτεχνία. Παράλληλα διδάσκονται τις βασικές αρχές ιπποκομίας και σελώματος του αλόγου.

Όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε αθλητική ιππασία εξασκούνται σε πιο προχωρημένες ασκήσεις και παράλληλα διδάσκονται θεωρία για την απόκτηση της «άδειας ικανότητος αθλητή» στην υπερπήδηση εμποδίων και στην ιππική δεξιοτεχνία, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος σε επίσημους αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Υπεύθυνος της σχολής του Αττικού Ομίλου Ιππασίας είναι ο κ. Μάριος Αγγελάκης και για πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα μαθημάτων που προσφέρει ο όμιλος μας μπορείτε να καλέσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:
2106626429 – 6936626429

Τα μαθήματα της Σχολής του ομίλου μας γίνονται από τον κ. Μάριο Αγγελάκη.
Επίσης, ο όμιλος μας συνεργάζεται με την κα Χριστίνα Ντίκου η οποία είναι εξωτερική συνεργάτης.

Οι ενήλικες και τα παιδιά άνω των 8 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τις Ιππικής Ακαδημίας, διάρκειας μίας ώρας το καθένα.

Παράλληλα με τα μαθήματα ιππασίας, οι πιο προχωρημένοι μαθητές μπορούν να βγούν βόλτα με τα άλογα εξω απο τις εγκαταστάσεις μας στην φύση, αφου η τοποθεσία του ομίλου ευνοεί τις βόλτες στο ύπαιθρο.

Ανάλογα με την εξέλιξη τους οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας εάν επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για την απόκτηση Άδειας Ικανότητας Αθλητού.

Για τα πρώτα μαθήματα παρέχεται κράνος από την σχολή. Οι μαθητές πρέπει να φορούν στενό παντελόνι και μπότες ή μποτάκια δερμάτινα με μικρό τακούνι. Φυσικά είναι καλύτερα να προμηθευτούν κανονικά ρούχα ιππασίας (κιλότα, μπότες, καπέλο, γάντια) όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν περαιτέρω με το άθλημα της ιππασίας.