Όμιλος

Ιστορικό του Αττικού Ομίλου Ιππασίας

Το 1976 μία παρέα στο ξενοδοχείο GOLDEN HORSE στο Καπανδρίτι μετά από παρότρυνση του σημερινού προέδρου του Αττικού Κωστή Μεϊμαρίδη ίδρυσαν τον Αττικό Όμιλο Ιππασίας με πρόεδρο τότε τον Λ. Γεωργόπουλο και ιδρυτικά μέλη τον Σ. Λεούση και τον Κ.Φραγκόπουλο.

Η ιππική παρέα γρήγορα συμπληρώθηκε με πολλά ονόματα της εποχής από τον χώρο της Αθλητικής ιππασίας.

Σύντομα, αθλητές από άλλους ομίλους μετεγράφησαν στον Αττικό και το 1978 ο Αττικός επέδειξε μια πολύ αξιόλογη πορεία με την αθλητική του δύναμη, διεκδικώντας τις πρώτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες, και ανέδειξε πρωταθλητές, Βαλκανιονίκες, και μέλη της Εθνικής Ομάδας, λαμβάνοντας μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η πορεία αυτή συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων χρόνων, με αποκορύφωμα την συμμετοχή και την συμβολή του Αττικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όπου η Ελληνική ομάδα της ιππικής δεξιοτεχνίας αποτελείτο αποκλειστικά από αθλήτριες μέλη του ομίλου μας.

Πέραν όμως της σημαντικής αθλητικής του παρουσίας, που μέσα από τις τάξεις του ανεδείχθησαν όχι μόνο σημαντικοί αθλητές και κριτές αγώνων, αλλά και διοικητικά στελέχη που πλαισίωσαν τους εκάστοτε φορείς διοικήσεως σε όλα τα επίπεδα, συνέβαλε επίσης σημαντικά στην οργάνωση και στην διεξαγωγή των ιππικών αγώνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 1990 η σημαία του ομίλου μεταφέρθηκε στις νέες του εγκαταστάσεις στην σημερινή θέση του Ομίλου στο Κορωπί, σε έναν νέο χώρο 20 στρεμμάτων. Οι νέες αυτές εγκαταστάσεις του Αττικού θεωρούνται από τις καλύτερες που υπάρχουν στον χώρο της Ιππασίας λόγω της προσεγμένης χωροταξίας αλλά και λόγω του μεγάλου του ιπποδρομίου ( 50μτρ x 90μτρ )που έχει κατασκευαστεί με όλα τα απαραίτητα ποιοτικά και βοηθητικά στοιχεία.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες τεχνικές υποδομές καθώς επίσης και το κατάλληλο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση τόσο των αθλητών όσο και των αλόγων.

Ο Αττικός διαθέτει οργανωμένη και συγκροτημένη σχολή όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα ιππασίας με την φροντίδα των προπονητών του ομίλου σε χαμηλό κόστος. Παράλληλα τα ιδιόκτητα άλογα των αθλητών μας λαμβάνουν συνεχώς μέρος σε αγώνες υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας.

Όλες οι παραπάνω καθημερινές δραστηριότητες φιλοξενούνται και λειτουργούν σε ένα ευχάριστο φυσικό περιβάλλον, και το καλόγουστο και προσεγμένο εντευκτήριο του ομίλου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης με τις διάφορες συνεστιάσεις και συγκεντρώσεις στα μέλη του ομίλου και στους φίλους τους.

Ο Α.Ο.Ι. είναι καθαρά ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο, το οποίο ανήκει στα μέλη του και υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι επίσης από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Είναι φυσικά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αιρετή διοίκηση, από τα τακτικά του μέλη, και σκοπός του είναι η διάδοση του Αθλήματος και ο ιππικός αθλητισμός. Αποτελεί παράδοση για όλες τις διοικήσεις του Ομίλου να αποδίδουν μεγάλη σημασία στην καθιέρωση του αθλητικού ήθους. Έτσι οι αθλητές του, τα μέλη του, και η διοίκηση του, εστιάζουν την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους στην αρχή του «ευ αγωνίζεσθε», αρχή που καθορίζει και την στάση του στα τεκταινόμενα της ιππασίας.