Λίγα λόγια για την ιππασία

αλογοκεφαλήΗ ιππασία είναι ένα ευγενές άθλημα, η απήχηση που έχει στο κοινό, αλλά και η πραγματικά ευεργετική επιρροή του, τόσο στα παιδιά όσο και στον άνθρωπο γενικότερα, είναι καταγεγραμμένη στην παγκόσμια ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων. Από την εποχή ακόμα του Ξενοφώντα παρουσιάζεται αυτή η σχέση και στο σύγγραμμα του «περί ιππικής», αναφέρεται σε αυτήν την αλληλεπίδραση ανθρώπου και αλόγου..

Ο Ίππος είναι συνυφασμένος με την ιστορία των εθνών, άλλοτε ως συμπολεμιστής, άλλοτε ως συνεργάτης γεωργός, μεταφορέας και άλλοτε ως συναθλητής.

Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι υπάρχουν και ελληνικά ονόματα που έχουν σχέση με τον ίππο τα οποία έχουν διαπεράσει στον πολιτισμένο κόσμο, όπως το «Ιπποκράτης», το «Φίλιππος» κ.α.

Έχει οικογενειακό προσανατολισμό. Ενσταλάζει αφοσίωση, θάρρος, εμπιστοσύνη και δέσμευση. Δεν υπάρχει άλλο άθλημα με τέτοια ενότητα μεταξύ ζώου και αναβάτη.

Αυτό το ξεχωριστό άθλημα έχει ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία εικοσαετία, έχει γίνει δημοφιλές και συνεχώς αποκτά περισσότερους φίλαθλους και θεατές.